Wielercomite Brunssum

Uitslagen Ronde van Brunssum 2014

Het was weer een geslaagde editie van het CSgroep Bergcriterium Brunssum. Dit jaar stond er als extra toevoeging een wedstrijd voor junioren op het programma.

Bij de ‘Nieuwelingen’ was het een groepje van negen renners dat uiteindelijk voor de overwinning mocht gaan sprinten. Uiteindelijk was het Dennis van der Horst uit Hasselt die het redde voor Mitch Groot uit Brunssum, die net als vorig jaar tweede werd. Nils Eekhoff uit Rijsenhout maakte het podium compleet.

De koers voor de ‘Junioren’ was er een waarbij Sjoerd Bax uit Uppel solo over de meet kwam. Een zeer knappe prestatie. De achtervolgende groep bestaande uit Fabio Jakobsen, Jan Maas en Jan Reijnaarts (B) kwam met een achterstand van dertig seconden aan bij de finish en mocht gaan sprinten voor de plekken twee en drie. Fabio Jabobsen uit Heukelum pakte de tweede plek voor Jan Maas uit Huijbergen.

Bij de ‘Elite z.c./Beloften/Amateurs A’ werd het een tweestrijd tussen twee renners uit Duitsland die na een slopende koers op de streep mochten uitvechten wie er met de overwinning aan de haal ging. Uiteindelijk drukte de sympathieke Michael Schweizer zijn voorwiel voor dat van landgenoot Marcel Meisen als eerste over de meet. Op 33 seconden van dit tweetal finishte Stefan Cohnen uit Maastricht als derde.

Kijk voor de volledige uitslagen van alle wedstrijden onder de pagina ‘Wedstrijd’.

  • Digg This Post
  • Tweet This Post
  • Stumble This Post
  • Submit This Post To Delicious
  • Submit This Post To Reddit
  • Submit This Post To Mixx